فرهان دیزل

تهران، اسلامشهر، میدان نماز، به سمت چهاردانگه، 200 مترپایین تر، ساختمان فرهان دیزل

بررسی و مقایسه کشنده دیما با کا ایکس

بررسی و مقایسه کشنده دیما با کا ایکس

فهرست محتوا

کشنده‌های چینی در کشور ما نسبت به کشنده‌های اروپایی، همواره به عنوان گزینه‌ای مقرون به صرفه‌ برای خرید به شمار می‌آمدند. هرچند که شاید در ادامه هزینه‌های نگهداری این کشنده‌ها و تعداد دفعاتی که نیاز به مراجعه به تعمیرگاه داشتند، بسیار بیشتر از رقبای اروپاییشان بود. با این حال، خرید یک کشنده چینی با قیمت حدود نصف قیمت یک کشنده بعضاً کارکرده اروپایی، همواره باعث می‌شد تا مشتریان پروپاقرصی برای کشنده‌های چینی وجود داشته باشد.

کشنده‌های چینی در برندهای مختلفی به بازار کشور ما وارد شده‌اند. با این حال یکی از کشنده‌هایی که بیشترین حضور را در بازار ماشین‌های سنگین کشور ما داشته، محصولات برند دانگ فنگ بوده است. محصولات این برند از دهه ۸۰ هجری در بازار کشور ما وجود داشتند. در دهه ۹۰ هجری این برند خودروسازی چینی پرقدرت‌ترین محصول خود یعنی کشنده کا ایکس را وارد بازار کشور ما کرد. این کشنده با هدف رقابت با رقبای چینی و اروپایی خود در کشور ما عرضه گردید. با این حال، اعمال مجدد تحریم‌های خودروسازی باعث شد تا شاهد خروج این کشنده از خطوط تولید باشیم.

در سال ۱۴۰۰، کشنده کا ایکس مجدداً در کشور ما عرضه گردید. با این حال این کشنده راه سخت‌تری را در پیش روی خود دارد. زیرا هر چند ماه، شاهد حضور یک کشنده جدیدتر از برندهای چینی با مشخصات چشمگیرتر هستیم. در این مقاله قصد داریم تا ببینیم که آیا کشنده کا ایکس توانایی رقابت با هموطنان تازه واردش به کشور ما را دارد یا خیر. بدین منظور بر آن شدیم تا به مقایسه کشنده دیما با کا ایکس بپردازیم. در این صورت اگر قصد دارید بدانید که کدام یک کشنده بهتری است، مطالعه ادامه این مقاله از فرهان دیزل را از دست ندهید.

کشنده کا ایکس

 

مقایسه کشنده دیما با کا ایکس از طراحی

در ابتدای بحث مقایسه کشنده دیما با کا ایکس، بهتر است کمی درباره کشنده دیما نیز صحبت کنیم. کشنده دیما یکی از محصولات برند چینی جک است که در کشور ما با این نام تولید می‌شود. این کشنده در کشور ما توسط گروه مایان دیزل تولید و مونتاژ می‌شود. کشنده کا ایکس نیز توسط سایپا دیزل شریک تجاری دانگ فنگ در ایران مونتاژ می‌شده است. از نظر طراحی خارجی هر دو کشنده از سبک طراحی به روزی استفاده کرده‌اند.

در کشنده دیما، خط و خطوطی از طراحی کشنده‌های مرسدس بنز مشاهده می‌کنیم. در حالی که طراحی کشنده کا ایکس، مختص برند دانگ فنگ بوده و به نظر می‌رسد که از کشنده خاصی ایده گرفته نشده است. هر دو کشنده در مدل‌های تک دیفرانسیل، وارد بازار ایران شده‌اند و با توجه به مشخص فنی و ابعادی بسیار نزدیک، در بخش طراحی خارجی، هر دو کشنده از وضعیت مطلوبی بهره می‌برند.

فضای داخلی دیما

 

وقتی به داخل کابین بیاییم، تفاوت و مقایسه کشنده دیما با کا ایکس از نظر طراحی داخلی، بسیار پررنگ‌تر می‌شود. کیفیت قطعات و مواد استفاده شده و طراحی داخلی کشنده دیما از کشنده‌های رقیب هم وطن خود از جمله کشنده کا ایکس، بسیار بهتر است.

فضای داخلی کشنده کا ایکس

 

مقایسه کشنده دیما با کا ایکس از نظر موتور

حال بیایید به مقایسه کشنده دیما با کا ایکس از نظر مشخصات فنی بپردازیم. کشنده دیما و کا ایکس در بخش فنی از موتورهای شش سیلندر ساخت شرکت کامینز استفاده می‌کنند. این موتورها تقریباً عملکردی مشابه دارند. با این حال، تفاوت‌هایی در جزئیات این دو موتور وجود دارد. به طور مثال حجم موتور کشنده کا ایکس ۱۳ لیتر و حداکثر قدرت تولیدی آن هم ۴۸۰ اسب بخار در ۱۹۰۰ دور بر دقیقه است. گشتاوری که این موتور تولید می‌کند، ۲۳۲۱ نیوتن متر در ۱۲۰۰ دور بر دقیقه است. این موتور استاندارد آلایندگی یورو ۵ را داشته و به کاتالیست هوشمند SCR مجهز است.

در طرف مقابل، کشنده دیما را داریم که از یک موتور ۱۲ لیتری ساخت شرکت کامینز استفاده می‌کند. این موتور که همانند کشنده کا ایکس از نوع یورو ۵ و مجهز به توربو شارژ است، توانایی تولید ۴۹۰ اسب بخار قدرت در ۱۹۰۰ دور بر دقیقه را دارد. گشتاور تولیدی این کشنده نیز ۲۳۰۰ نیوتن متر است که در بازه دور ۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰ بر محور عقب وارد می‌شود.

 

مقایسه کشنده دیما با کا ایکس از نظر گیربکس

حال کمی درباره گیربکس این دو کشنده نیز صحبت کنیم. درباره مقایسه کشنده دیما با کا ایکس از نظر گیربکس، باید بگوییم که هر دو کشنده از گیربکس‌های ۱۲ سرعته اتوماتیک ساخت شرکت ZF استفاده می‌کنند. با این حال این دو گیربکس یکسان نیستند و تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. گیربکس استفاده شده در کشنده دیما از نوع ۱۲ سرعته اتوماتیک بدون پلاژ کلاچ است که ۱۲ دنده به جلو و دو دنده به عقب دارد. کا ایکس از یک گیربکس ۱۲ سرعتی اتوماتیک هوشمند استفاده می‌کند که ۱۲ دنده به جلو و دو دنده به عقب دارد.

کا ایکس 480

 

مقایسه کشنده دیما با کا ایکس از نظر ابعاد و اوزان

در این بخش مقایسه کشنده دیما با کا ایکس از نظر ابعاد و اوزان را به صورتی جدولی کامل آورده‌ایم:

کشنده کا ایکس.کشنده دیما.
طول.6330 میلی‌متر.6190 میلی‌متر.
عرض.2500 میلی‌متر.2550 میلی‌متر.
ارتفاع سقف کامیون تا سطح زمین.3960 میلی‌متر.3855 میلی‌متر.
فاصله محوری.3800 میلی‌متر.3900 میلی‌متر.
وزن ناخالص ترکیبی مجاز.۴5۰۰۰ کیلوگرم.۴5۰۰۰ کیلوگرم.
وزن ناخالص مجاز.18000 کیلوگرم.18000 کیلوگرم.
وزن کل شاسی (بدون بار).8050 کیلوگرم.7400 کیلوگرم.
ظرفیت مجاز محور جلو (حداکثر).7000 کیلوگرم.7500 کیلوگرم.
ظرفیت مجاز محور (عقب).13000 کیلوگرم.13000 کیلوگرم.
حجم باک‌ها640+450 لیتر.600+600 لیتر.

کا ایکس 520

 

مقایسه دو کشنده از نظر سیستم تعلیق

در بحث مقایسه کشنده دیما با کا ایکس از نظر سیستم تعلیق باید بگوییم که کشنده دیما از سیستم تعلیق پارابولیک در محور جلو استفاده می‌کند. به این سیستم باید سلاح کمک فنر به همراه میل موج گیر را اضافه کنیم. در محور عقب نیز سیستم تعلیق وابکو است که بهتر بود تا به این مجموعه هفتی هشتی و میل موج گیر نیز اضافه شود.

سیستم تعلیق کشنده کا ایکس نیز در محور جلو از نوع فنر پارابولیک به همراه کمک فنر و میل موج گیر است. در محور عقب نیز از سیستم تعلیق بادی با چهار بالشتک به همراه میل موجگیر استفاده شده است. از این نظر سیستم تعلیق کشنده کا ایکس در وضعیت بهتری نسبت به دیما قرار می‌گیرد.

کشنده دیما

 

مقایسه دو کشنده از نظر سیستم ترمز

اگر بخواهیم به مقایسه کشنده دیما با کا ایکس از نظر سیستم ترمز بپردازیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم.

کشنده کا ایکس در محور جلو و عقب از سیستم ترمز دیسکی استفاده کرده است. این سیستم به صورت دو مدار مستقل در جلو و عقب کشنده نصب شده‌اند که با هوای فشرده کار می‌کنند. به این مجموعه باید سیستم ترمز ضد قفل واکو، باد دو سیلندر و ترمز تریلی، ترمز موتور و ترمز توقف اضافی روی محورهای عقب از نوع فنری را نیز اضافه کرد.

سیستم ترمز کشنده دیما در ترمزهای جلو و عقب از نوع دیسکی ساخت شرکت واکو است که به صورت دو مدار مستقل بادی قرار می‌گیرد. به این مجموعه باید سیستم ترمز ضد قفل، سیستم ضد لغزش، سیستم کنترل پایداری و ریتاردر هیدرولیکی ۵ مرحله‌ای را اضافه کنیم. ترمز موتور، ترمز تریلر و خشک کن هوا، از دیگر سیستم‌های کمک ترمز کشنده دیما هستند.

 

خرید اقساطی کشنده دیما و کشنده کا ایکس از فرهان دیزل

در این مقاله از فرهان دیزل، به مقایسه کشنده دیما با کا ایکس از نظر مشخصات فنی و سایر موارد پرداختیم. این دو کشنده از نظر قدرت و عملکرد فنی در وضعیت تقریبا مشابهی قرار می‌گیرند.

هر کدام از این دو کشنده می‌توانند به عنوان انتخاب نهایی شما باشند. در پایان می‌خواهیم این نکته را نیز اشاره کنیم که در شرکت فرهان دیزل امکان خرید اقساطی هر کدام از این دو کشنده وجود داشته و مشتریان می‌توانند با وام‌هایی با قابلیت بازپرداخت بلند مدت، اقدام به خرید اقساطی کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق راه های ارتباطی موجود در سایت، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید