فرهان دیزل

تهران، اسلامشهر، میدان نماز، به سمت چهاردانگه، 200 مترپایین تر، ساختمان فرهان دیزل

فرق کامیون تک محور و دو محور در چیست؟

فرق کامیون تک محور و دو محور در چیست؟

فهرست محتوا

شغل رانندگی ماشین سنگین یکی از جذاب ترین و بهترین شغل های جهان است که اگر شما هم علاقه مند به آن هستید، در قدم اول باید یک کامیون مناسب خریداری کنید. در چنین شرایطی انتخاب از بین کامیون تک محور و دو محور یکی از چالش های اصلی است که با آن مواجه خواهید شد. به این منظور باید در ابتدا فرق کامیون تک محور و دو محور را بدانید و سپس به راحتی بهترین مدل را متناسب با خواست خودتان انتخاب و خریداری نمایید.

 

تفاوت کامیون تک محور و دو محور در چیست؟

تفاوت کامیون تک محور و دو محور در چیست؟

 همانطور که احتمالا از اسم این کامیون ها متوجه شده اید، تفاوت آن ها در تعداد محورهایشان است. کامیون تک محور دارای یک محور بوده و مدل دو محور دارای 2 محور مجزا است. به کامیون 2 محور، کامیون جفت هم گفته می شود. فرق کامیون تک محور و دو محور در میزان حجم حمل بار آن ها است. کامیون هایی که 2 محور دارند می توانند برای سفرهای طولانی و بارهای سنگین مناسب باشند.

از طرفی کامیون 1 محور برای مسافت های کوتاه و بارهای کم  ایده آل است. هرچه تعداد و اندازه محور کوچکتر باشد توان آن برای حمل بار نیز کمتر می شود.

 

مشخصات و ویژگی های کامیون تک محور

این کامیون ها جزو پر فروش ترین های بازار هستند که برای حمل کالا و محصولات مختلف در داخل شهر و حتی بین شهر های نزدیک به کار گرفته می شود. معمولا محور آنها در عقب ماشین بوده و به صورت تک چرخ طراحی و تولید می شوند.

این کامیون وزن سبکی دارد و به همین خاطر در زمان یدک کشی کار سختی پیش رو نخواهید داشت. سرعت بیشتری هم دارد و مصرف سوخت آن به نسبت مدل 2 محور کمتر است.

قدرت مانور این کامیون ها در جاده ها و مسیرهای باریک بسیار بیشتر بوده و این یک امتیاز مثبت برای کامیون های تک محور است. از دیگر مشخصات مهم این کامیون ها نبود فضای خواب پشت صندلی راننده است.

 

مشخصات و ویژگی های کامیون دو محور

مشخصات و ویژگی های کامیون دو محور

کامیون های دو محور در حقیقت همان تریلی و کشنده ها هستند که ابعاد و اندازه بزرگتری دارند. این کامیون ها به منظور حمل بارهای سنگین در مسافت های طولانی استفاده می شوند. وجود دو محور در آن ها باعث می شود تا وزن بار در تمامی قسمت های ماشین به یک اندازه توزیع شود و پایداری بالایی در جاده و مسیرهای پر پیچ و تاب داشته باشد.

البته همین پایداری و اندازه بزرگ تریلی و کشنده ها که دو محور هستند باعث شده تا قدرت مانور ان ها در مسیر های باریک کمتر باشد. رانندگی با این کامیون ها در مسیر های شیب دار و سربالایی کمی سخت است.

این کامیون ها داریا فضای استراحت و خواب پشت صندلی راننده هستند و در قیاس با مدل تک محور سرعت حرکت کمتری دارند.

 

با تک ترفند طلایی، تعداد محورهای کامیون را بشناسید

اگر این سوال برای شما هم پیش امده که از کجا بدانیم کامیون مد نظر چند محوره است؟ بیایید تا یک ترفند کاربردی و ساده را به شما یاد دهیم. برای اینکه متوجه شوید کامیون چند محور دارد، کافی است به قسمت پشت کامیون بروید و مجموع لاستیک های آن را بشمارید. اگر چرخ های ماشین به صورت جفت لاستیک باشند به این معنی است که کامیون دارای 2 محور است. اما اگر چرخ های آن تک لاستیکه باشد، به این معنی است که تنها یک محور دارد. به همین راحتی می توانید تعداد محور ها را حساب کنید.

کامیون تک محور و دو محور مدل های رایج این کامیون ها هستند اما در برخی مواقع ممکن است چرخ ها به صورت 3 لاستیکه باشند که نشان می دهد در طراحی این ماشین از چند محور استفاده شده است و به احتمال زیاد می تواند وزن خیلی بیشتری را تحمل کند.

فاو تک محور
فاو تک محور

 

امنیت کدام یک از آن ها بیشتر است؟

امنیت در رانندگی فاکتور مهمی است. اما باید بدانید که امنیت هردو این کامیون ها بسیار بالا بوده و در یک سطح قرار دارند. اما نوع رانندگی، توجه به علائم و نشانه های خرابی کامیون، تعویض قطعات آسیب دیده و.. نیز از پارامترهای مهمی است که ممکن است امنیت شما و ماشین شما را به خطر بیندازد.

 

کدام یک از این کامیون ها برای ما مناسب است؟

همانطور که متوجه شدید، فرق کامیون تک محور و دو محور در تعداد محورها و تحمل وزن بار آن ها است. اگر می خواهید بارهای سنگین را در مسافت های خارجی جابه جا کنید، مدل دو محوره برای شما مناسب خواهد بود. اما اگر برای حمل بار در داخل شهر و مناطق اطراف می خواهید باید به سراغ کامیون تک محور بروید. البته عوامل دیگری همچون نوع رانندگی، فعالیت، بودجه و… هم در انتخاب نوع کامیون موثر هستند.

 

قیمت فروش کامیون تک محور و دو محور چقدر است؟

یکی دیگر از مهم ترین فرق های کامیون تک محور و دو محور، قیمت فروش آن ها است. تریلی و کشنده های دو محور اندازه بزرگی دارند و برای حمل بار سنگین ایده آل هستند. قیمت فروش آن ها به نسبت مدل تک محور و کامیون های کوچک بیشتر است.

البته امروزه کامیون ها به صورت دست دوم هم خرید و فروش می شوند و با توجه به سرمایه ای که برای خرید دارید می توانید بهترین مدل ان را متناسب با نیازتان انتخاب کنید.

 

سخن پایانی

حال که با فرق کامیون تک محور و دو محور آشنا شده اید، می توانید به راحتی بهترین کامیون را متناسب با نیاز خودتان انتخاب و خریداری نمایید.

خرید خود را از یک فروشگاه مطمئن انجام دهید تا کامیونی با کیفیت بالا داشته باشید.در زمان خرید کامیون به سراغ برندهای مطمون در حوزه تولید ماشین های سنگین بروید و کیفیت را فدای قیمت نکنید.

2 نظر

    • پول که نداشته باشی هیچکدوم بدرد نمیخوره.البته مهمتر از
      همه همون کارو باره که نباشد باد هواست.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید