فرهان دیزل

تهران، اسلامشهر، میدان نماز، به سمت چهاردانگه، 200 مترپایین تر، ساختمان فرهان دیزل

بررسی و مشخصات فنی کامیونت الوند (ALVAND)

بررسی و مشخصات فنی کامیونت الوند (ALVAND)

فهرست محتوا

کامیونت الوند، یکی از بهترین و مهم ترین محصولات تولید شده توسط شرکت سایپا دیزل می باشد. این نوع خودرو، در دو نوع 6 تن و 8.5 تن تولید می شود. شرکت سایپا دیزل، یکی از قدیمی ترین و بهترین شرکت های ایرانی است که در زمینه ی تولید انواع خودرو های سنگین در سطح کشور فعالیت می کند. این شرکت نزدیک به 54 سال است که در سطح کشور فعالیت دارد و توانسته است در طول مدت زمان فعالیت خود، محصولات با کیفیتی را تولید کرده و روانه بازار کند. شرکت سایپا دیزل روز به روز بر کیفیت محصولات خود می افزاید. این موضوع سبب شده است تا میزان خرید و فروش محصولات سایپا دیزل روز به روز در سطح کشور افزایش پیدا کند. در این مقاله سعی خواهیم کرد تا شما را با کامیونت الوند آشنا کنیم. همچنین سعی می کنیم تا درباره ی ویژگی ها و مشخصات فنی این نوع کامیونت نیز صحبت هایی با شما داشته باشیم. با ما همراه باشید.

ویژگی های کامیونت الوند

همانطوری که در ابتدای این مقاله خدمت شما عزیزان عرض کردیم، کامیونت الوند، یکی از بهترین و با کیفیت ترین محصولات تولید شده توسط شرکت سایپا دیزل می باشد. شرکت سایپا دیزل نزدیک به نیم قرن است که در زمینه ی تولید محصولات و ماشین آلات فعالیت می کند. دو نوع کامیونت الوند 6 تن و 8.5 تن، از جمله ی مهم ترین و پر فروش ترین انواع کامیونت هایی هستند که توسط شرکت سایپا دیزل تولید می شوند. کامیونت 8.5 تن الوند، دارای کابین خواب می باشد و نوع 6 تن آن نیز در دو مدل کابین خواب دار و یا بدون کابین تولید می شوند.

هر سه مدل کامیونت الوند که در بالا به آن ها اشاره کردیم، از استاندارد آلایندگی یورو 4 برخوردار هستند. این کامیونت ها از این نظر توانسته اند استاندارد های لازم را برای عرضه به بازار این محصولات فراهم نمایند. مشخصات فنی این سه مدل کامیونت، تا حدود زیادی با یکدیگر تشابه دارند. مدل های 6 تنی کامیونت الوند، با یکدیگر تفاوت خاصی ندارند. تفاوت اصلی آن ها در این است که طول شاسی آن ها با یکدیگر کمی متفاوت می باشد. این موضوع باعث شده است که در یکی از این مدل ها کابین خواب برای راننده یا کمک راننده تعبیه شود و در مورد کامیونت بعدی این فضا برای راننده یا کمک راننده وجود ندارد.

قدرت و گشتاور موتور خودرو، از دیگر تفاوت های کامیونت های 6 تنی با 8.5 تنی می باشد. بدیهی است هر خودرویی که سنگین تر باشد، به میزان قدرت بیشتری نیاز دارد تا بتواند به سمت جلو حرکت کند. به عبارت دیگر قدرت پیشرانه ی این موتور ها بایستی در حدی باشد تا بتواند آن ها را به جلو بکشد. لذا برای خودرو های 8.5 تنی، از موتور هایی با قدرت های بالاتر و برای خودرو های 6 تنی، از موتور هایی با قدرت های پایین تر استفاده شده است. بطوریکه قدرت موتور 8.5 تنی، 155 اسب بخار در دور موتور 2600 دور بر دقیقه می باشد. همچنین حداکثر گشتاور این مدل خودرو نیز 500 نیوتون متر می باشد که گشتاور این خودرو در دور های 1200 تا 1900 محاسبه می شود.

این در حالی است که قدرت موتور در خصوص خودرو های 6 تنی، 145 اسب بخار در دور موتور 2600 دور بر دقیقه می باشد. حداکثر میزان گشتاور این خودرو نیز 450 نیوتون متر در دور های 1200 تا 2200 دور در دقیقه می باشد.

مشخصات و ویژگی هایی که در بالا به آن ها اشاره شد، در بین انواع مختلف مدل های خودروی کامیونت الوند متفاوت بودند. در ادامه ی این مقاله در ارتباط با ویژگی ها و مشخصات کلی این نوع کامیونت صحبت خواهیم کرد.

مشخصات کامیونت الوند

مشخصات و ویژگی های کلی کامیونت الوند

در ارتباط با مشخصات و ویژگی های کلی این نوع کامیونت می توانیم درباره ی خیلی از موضوعات صحبت کنیم. در زیر به چند مورد از این ویژگی های کلی اشاره می کنیم:

موتور کامیونت الوند

نوع موتور کامیونت الوند، یکی از مهم ترین و اصلی ترین ویژگی ها و خصوصیات این نوع کامیونت می باشد. بطوریکه در مورد این نوع خودرو، اسم و نام و نشان موتور خودرو، cummins ISF 3.8 می باشد. معمولا در همه ی کامیونت هایی که امروزه توسط گروه تولید کننده ی خودروی سایپا دیزل تولید می شوند، از این نوع موتور استفاده می شود.

استاندارد آلایندگی کامیونت الوند

استاندارد آلایندگی خودرو ها، یکی از مهم ترین و اصلی ترین خصوصیات و شاخصه های یک خودرو می باشد. امروزه بسیاری از خودرو هایی که در سطح دنیا تولید می شوند، بایستی استاندارد هایی را در مورد سوخت خودرو رعایت کرده باشند. بدیهی است در صورتی که این استاندارد ها در مورد خودروی مورد نظر رعایت نشده باشند، مجوز ورود به بازار برای آن ها صادر نخواهد شد. استاندارد آلایندگی یورو 4 یا همان EURO IV، به استاندارد آلایندگی گفته می شود که مورد تایید بسیاری از کارشناسان در حوزه خودرو می باشد و جامعه ی خودروسازی جهانی نیز این استاندارد آلایندگی را به عنوان استاندارد آلایندگی برتر در سطح دنیا پذیرفته است. کامیونت الوند نیز از این استاندارد آلایندگی بهره می برد و در این زمینه توانسته است بسیار موفق عمل کند.

تعداد سیلندر این نوع کامیونت

یکی دیگر از مشخصه های کلی کامیونت الوند، این است که تعداد سیلندر های آن ها یکسان بوده و 4 عدد می باشد. بسیاری از خودرو هایی که امروزه توسط شرکت های خودروسازی مختلف در سراسر دنیا تولید می شوند، معمولا از 4 سیلندر در موتور خود برخوردار هستند. سیلندر ها مکان هایی برای حرکت های رفت و برگشتی و رفت و آمد پیستون ها هستند. 4 عدد پیستون در داخل 4 عدد سیلندر به نحوی قرار گرفته اند که با بالا رفتن یکی از آن ها، پیستون بغلی پایین می آید. این حرکت های رفت و برگشتی ادامه خواهد داشت تا زمانی که خودرو روشن و یا در حال حرکت می باشد. این فرآیند باعث انتقال قدرت از موتور خودرو به چرخ های خودرو شده و در نهایت سبب حرکت خودرو می شود. کامیونت الوند نیز از دسته کامیونت هایی می باشد که در موتور خود 4 سیلندر دارد که 4 پیستون در داخل آن حرکت های رفت و برگشتی و منظم دارند.

حجم موتور یا حجم سیلندر ها

هر خودرویی یک حجم موتوری دارد. به عبارت دیگر هر چقدر که حجم موتور بالاتر باشد، قدرت آن نیز بالاتر بوده و در نهایت می تواند سرعت بالاتری متناسب با وزن خود داشته باشد. به عنوان مثال در مورد کامیونت الوند، حجم موتور در حدود 3.8 لیتر بوده که حجم موتور پایینی به حساب می آید و در این خصوص می توان این خودرو را در حد خودرو هایی دانست که از قدرت بالایی برخوردار نیستند.

جعبه دنده کامیونت الوند

جعبه دنده کامیونت الوند

خودرو هایی که امروزه توسط شرکت ها و کارخانجات مختلف خودروسازی تولید می شوند، در دو نوع خودرو های دنده ای و اتوماتیک هستند. در دنده اتوماتیک ها ساختار کلاچ وجود ندارد و جعبه دنده یا گیربکس در خودرو های دنده ای، تفاوت هایی با گیربکس یا جعبه دنده در خودرو های اتوماتیک دارد. معمولا در تولید این خودرو از جعبه دنده های دستی استفاده می شود. به این ترتیب که 6 دنده برای حرکت به جلو برای این خودرو تعبیه شده است و یک دنده عقب نیز دارد. بعلاوه سیستم تعویض دنده در این نوع کامیونت ها به صورت کابلی طراحی شده است و عمل می کند.

سیستم کلاچ خودرو های کامیونت الوند به چه شکلی است؟

کلاچ این خودرو ها به صورت تک صفحه ای عمل می کند و به صورت هیدرولیکی می باشد. این در حالی است که در گذشته نوع هیدرولیکی رواج نداشت و چند سالی است که استفاده از این نوع کلاچ رواج پیدا کرده است.

سیستم تعلیق و کمک فنر های جلو و عقب

در سیستم تعلیق این خودرو از فنر های تخت چند لایه ای استفاده شده است. بعلاوه کمک فنر هایی تحت عنوان کمک فنر های تلسکوپی برای سیستم تعلیق این خودرو به کار گرفته شده اند.

سیستم ترمز

سیستم های پنوماتیک، سیستم های جدیدی هستند که از آن ها در جهت تولید سیستم ترمز خودرو ها استفاده می شود. دو مجرای پنوماتیک برای محور های جلو و عقب دارد که سیستم ترمز آن را می سازند. این سیستم به سیستم ضد قفل مرکزی مجهز است.

مخزن سوخت کامیونت الوند

مخزن سوخت این نوع کامیونت باید به حدی بزرگ باشد تا بتواند مقدار سوخت مورد نیاز برای مسافت های طولانی را در خود جای دهد. زیرا در بسیاری از موارد از این خودرو برای مسافت های طولانی استفاده می شود. مخزن این نوع کامیونت،200 لیتر ظرفیت دارد و جنس آن آلومینیوم است. البته یک تانکر پلاستیکی با نام اد بلو (ad-blue) نیز با ظرفیت 14 لیتر در کنار آن وجود دارد.

داخل اتاقک کامیونت الوند چه مشخصاتی دارد؟

داخل فضای اتاق کامیونت الوند، کاملا جوشکاری شده و صاف است. از پوشش داخلی ضد زنگ برای پوشش دهی فضای داخلی آن استفاده شده است. این موضوع باعث شده است تا فضای داخلی و کابین راننده کامیونت الوند، زیبا و جذاب به نظر برسد. صندلی راننده این قابلیت را دارد که در 4 جهت مختلف تنظیم شود. این قابلیت باعث شده است تا همه ی افراد با قد های مختلف بتوانند از این نوع کامیونت استفاده کنند. سیستم تهویه ی این خودرو نیز کامل بوده و هیچ گونه مشکلی ندارد. کولر و بخاری دارد و در فصل های گرم و سرد سال می توان از آن ها استفاده کرد.

کاربرد های کامیونت الوند

از کامیونت الوند می توان در موارد متعددی استفاده کرد. در ادامه ی این مقاله به چند مورد از مهم ترین و اصلی ترین کاربرد های آن اشاره می کنیم:

استفاده به عنوان تانکر آب

یکی از مهم ترین و اصلی ترین کاربرد های کامیونت الوند، کاربرد آن به عنوان تانکر آب می باشد. این نوع خودرو از میزان قدرت مناسبی برخوردار است. به طوری که به راحتی می تواند مقادیر زیادی از آب را با خود حمل کند. از این کامیونت می توان برای آب رسانی به مناطق عشایری و روستایی استفاده کرد.

استفاده به عنوان کامیونت های یخچال دار

از این کامیونت می توان به عنوان یک کامیونت یخچال دار استفاده کرد. از کامیونت های یخچال دار برای حمل و نقل مواد غذایی و دارویی استفاده می شود. به عنوان مثال برای حمل و نقل گوش و مرغ، مواد دارویی، واکسن ها و … از کامیونت هایی استفاده می شود که دمای مناسب برای نقل و انتقال این مواد را تامین کنند.

استفاده به عنوان کامیونت زباله کش

یکی دیگر از مهم ترین کاربرد های کامیونت الوند، کاربرد آن در جمع کردن زباله ها می باشد. در بسیاری از موارد از این کامیونت ها برای جمع کردن زباله ها استفاده می شود.

استفاده به عنوان کامیونت های مسقف چادری

از جمله ی دیگر کاربرد های کامیونت الوند، کاربرد آن به عنوان کامیونت های مسقف چادری برای حمل و نقل کالا ها و محصولات مختلف می باشد. محصولاتی که باید دور از دسترس آفتاب قرار بگیرند، بهتر است حتما از خودرو های مسقف چادری برای انتقال آن ها استفاده شود. لذا استفاده از کامیونت الوند، می تواند در این زمینه بسیار مفید فایده باشد.

استفاده به عنوان کامیونت های باری

یکی دیگر از مهم ترین کاربرد های کامیونت های باری، کاربرد آن به عنوان کامیونت باری می باشد. کامیونت های باری نقش ویژه ای در نقل و انتقال محصولات و کالا ها دارند. در این زمینه کامیونت های باری الوند از جمله ی مهم ترین و پر استفاده ترین انواع کامیونت های باری به شمار می آیند.

در این جا ذکر این نکته خالی از لطف نیست که علاوه بر مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد، کامیونت الوند در موارد متعدد دیگری نیز استفاده می شود که صحبت درباره ی همه ی آن ها از حوصله ی این محتوا خارج است.

کلام پایانی

در این مقاله سعی شد تا شما را با کامیونت الوند آشنا کرده و درباره ی آن توضیحاتی را خدمت شما عرض کنیم. امیدواریم این مقاله بتواند رضایت شما عزیزان را به دست بیاورد و از مطالب این مقاله استفاده لازم را برده باشید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید