فرهان دیزل

تهران، اسلامشهر، میدان نماز، به سمت چهاردانگه، 200 مترپایین تر، ساختمان فرهان دیزل

بررسی و مشخصات فنی کامیون ولوو N10

بررسی و مشخصات فنی کامیون ولوو N10

فهرست محتوا

کامیون ولوو n10، از جمله خودروهای سنگین تجاری است که از خصوصیات و ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار بوده است. به همین دلیل در کاربردهای نظامی از این کامیون قدرتمند بهره گرفته می‌شود. ولوو به عنوان یک شرکت سوئدی، به واسطه کامیون‌های خود شهرت بسیاری پیدا کرده است. این برند خودرو سازی، در سال 1980 ولوو N10 را در تولید با ولوو NL10 جایگزین کرد. با توجه به اهداف ساختاری‌ای که برای برند ولوو مطرح بود. خصوصیات و ویژگی‌های مشابهی برای ساخت کامیون‌های ولوو در نظر گرفته شده است.

تاریخچه‌ ولوو N10

 

مشخصات فنی ولوو n10

  • کشور تولیدکننده: سوئد
  • محصول شرکت: ولوو
  • تعداد سیلندر: 6 عدد
  • حجم موتور: 9600 CC
  • قدرت: 275 hp
  • سرعت: 90
  • نوع جعبه دنده: دنده‌ای
  • نوع سوخت: دیزل
  • وزن: 9160 kg
  • وزن مجاز بار: 17300 کیلوگرم
  • طول: 8 متر
  • عرض: 2.40 متر
  • ارتفاع: 3 متر

مشخصات فنی ولوو N10

 

ویژگی‌های ولوو N10

در رابطه با کامیون ولوو n10، باید گفت که قدرت بالایی برای این کامیون مطرح می‌شود که سبب شده تا کابردهای مربوط به این خودرو، در زمینه حمل، گسترش بالایی پیدا کند. تولید کامیون مورد بحث، از سال 1970 میلادی در سوئد آغاز شده و همانطور که گفته شد، در دهه 80 ولوو N10 در تولید با ولوو NL10 جایگزین گشت. در رابطه با ساختار خودرو ولوو n10، باید گفت که از انواع پیکربندی‌های 6×2، 6×4 و 6×6 در ساخت کامیون مورد بحث بهره گرفته شده است.

در مورد با انواع ساختارهای به کار گرفته شده در کامیون ولوو هم باید گفت که این کامیون در انواع پیکربندی‌های دو و سه محور تولید شده است که تنها نسخه سه محوره برای نقش‌های نظامی تاکتیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. علت این موضوع هم مربوط به عملکردی است که برای کاربرد نظامی تاکتیکی مطرح می‌شود.

کامیون ولوو n10 مانند دیگر انواع کامیون‌های سری N برند ولوو، از فولادهای گالوانیزه ساخته شده است و به همین دلیل از مقاومت به مراتب بالایی برخوردار است. همچنین باید افزود که در روند ساخت این کامیون، فاکتورهایی چون جعبه‌های فیوز مداری چاپی و سیستم بخار مجهز هم لحاظ شده است. فن قدرتمند سه سرعته در این کامیون می‌تواند در روند تهویه هوا به خوبی عمل کند.

کامیون ولوو n10 از یک موتور دیزل 9.6 لیتری توربو شارژ ولوو بهره می‌برد که 275 اسب بخار قدرت دارد. وزن کامیون مذکور، حدود 10 تن بوده و قدرت حمل بار بالغ بر 17.3 تن را دارد. البته باید توجه داشته باشید که ظرفیت بار به نسخه کامیون هم بستگی پیدا می‌کند. در رابطه با طرح ساختاری کامیون N10، باید گفت که از ابعاد 3×2.4×8 متر، بهره گرفته شده است و مانند اغلب کامیون‌ها، دارای طرح معمولی با کابین سرپوش دار و فضای بار در عقب می‌باشد که روکش کمان و بوم پوشیده شده‌ای در قسمت حمل بار آن طراحی شده است.

در قسمت بار این کامیون، از ساختار کناره‌های در حال سقوط و درب عقب بهره گرفته شده تا به این وسیله، محفظه‌ای پوشیده شده و امن برای حمل انواع بار تعریف شود. به علاوه باید افزود که در ساخت این کامیون از 6 سیلندر بهره گرفته شده است. در مورد سرعت کامیون ولوو n10 هم باید گفت که دارای سرعت 90 کیلومتر بر ساعت است.

از مهم‌ترین عواملی که در قالب محبوبیت این کامیون مورد بررسی قرار می‌گیرد، می‌توان به قدرت بالای کامیون ولوو n10 در چسبندگی به زمین اشاره کرد. در واقع حرکت روی چهار چرخ و حفظ تعادل در رابطه با کامیون‌هایی چون نمونه مورد بحث، می‌تواند در گسترش هر چه بیشتر عملکرد آن‌ها موثر واقع شود. همانطور که می‌دانید، حرکت روی چهار چرخ در رابطه با خودروها و وسایل نقلیه سنگین، در حفظ هر چه بیشتر امنیت آن موثر واقع می‌شود. به همین دلیل فاکتور چسبندگی به زمین و حرکت روی چهار چرخ در رابطه با کامیون ولوو n10، سبب شده تا این برند نسبت به رقیبان خود، عملکرد به مراتب بهتری داشته باشد. از طرفی هم طراحی استاندارد بخش کابین در مورد محصولات برند ولوو، سبب شده تا ساختار این کامیون به ایده‌آل‌ترین شرایط ممکن خود برسد.

نسل های بعدی ولوو N10

 

کاربردهای ولوو n10

در رابطه با کاربردهای کامیون ولوو N10، همانطور که گفته شد، این کامیون در انواع دو و سه محوری تولید می‌شود. در اینجا باید افزود که برند ولوو، اولین کامیون سه محوره را ساخته است که در حال حاضر همین انواع سه محوره، در روند نظامی تاکتیکی کاربرد دارند. منظور از کاربرد نظامی کامیون‌های این برند، در خصوص به کارگیری آن‌ها در ارتش و برای فرایندهای مربوط به حمل و نقل محموله‌های نظامی است. از این رو در طول دوره‌های زمانی مختلف، در راستای انواع کاربری‌های نظامی، از ولوو N10 بهره گرفته شده است.

با توجه به اینکه دیگر انواع کامیون N10 شامل انواع کامیون کمپرسی، سیستم حمل بار، تانکر و خودروی بازیابی می‌باشد، طبیعتا کاربردهای مختلف دیگری را هم برای این خودرو می‌توان مورد بحث و بررسی قرار داد. از جهتی هم میزان و نوع تجهیزات به کار گرفته شده در رابطه با کامیون ولوو N10، می‌تواند در تعریف عملکرد آن موثر واقع شود. به طوری که برخی از نمونه‌های این کامیون، مجهز به چرثقیل حمل بار هستند. همچنین باید افزاد که در برخی موارد، کاربردهایی چون خدمات پزشکی، اداری، نگهداری و مواردی از این قبیل هم برای کامیون ولووn10 مطرح می‌شوند.

 

تفاوت و مشخصات فنی ولوو n10 در نسل‌های مختلف

همانطور که گفته شد، سال ساخت کامیون ولوو N10 به دهه 70 باز می‌گردد. در واقع این خودرو هم مانند هر محصول دیگری، طی دوره‌های مختلف زمانی ساخته شده و در هر دوره به نسبت انواع قدیمی، تفاوت‌هایی در راستای عملکرد بهتر، داشته است. از این رو یکی از انواع فاکتورهای مقایسه‌ای این کامیون، شامل موتور آن می‌شود.

موتور کامیون ولوو N10 در تولیدات نسل جدید، عملکرد به مراتب بهتری دارند. به گونه‌ای که توان این موتورها، 275 اسب بخار است، در حالی که توان‌ مربوط به موتور انواع قدیمی‌تر، به نسبت کمتر بوده که شامل توان 261 اسب بخار هم می‌شود. در رابطه با گیربکس، طراحی و امکانات این کامیون هم می‌توان مولفه‌های مختلفی را مطرح نمود که نشان از رشد کاربرد نسل‌های جدید این خودرو دارند.

 

مجموعه فرهان دیزل

در مورد خرید کامیون Volvo N10، باید گفت که در بازار جهانی ارائه کامیون مورد بحث صورت نمی‌گیرد، بلکه قطعات این خودرو قابل خرید هستند. از این رو مجموعه فرهان دیزل به عنوان گزینه معتبر و قابل اعتماد، با ارائه انواع خدمات در این زمینه، می‌تواند ور راستای راهنمایی موثر واقع شود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید